De ældre har haft en hård tid, nu skal de have ekstra støtte

En af de grupper, der har lidt allermest under nedlukning af Danmark, har været vores ældre. De har været ramt af strenge restriktioner, herunder lange perioder med forbud mod besøg. Mange har haft det rigtig skidt i den periode og for de demensramte, eller dem som passer en dement hjemme, så har det været ekstra hårdt. Nu er der efter en lang vinter ved at være lys i horisonten og det skal komme de ældre til gode.

Derfor har Venstre fremlagt en række initiativer som skal hjælpe vores ældre og deres pårørende. Vi foreslå at der afsættes penge til Nu og her-aflastning til personer, der har passet en ældre eller dement partner i hjemmet døgnet rundt det seneste år. Samtidig skal der være mulighed for besøg af en demenskonsulenter til aleneboende demente.

Endelig vil vi tilknytte ekstra ergoterapeuter på plejehjemmene med fokus på bevægelse, og genoptagning af aktiviteter på plejehjemmene med frivillige og andre aktører på ældreområdet.

Venstre er klar til at prioritere de ældre, således at livsglæden kan komme tilbage efter mange måneder, hvor mange har måtte lide afsavn og har oplevet ensomhed.

Statsministeren slinger og 
vakler

Statsminister Mette Frederiksen valgte at tage til Israel for at skaffe flere vacciner, selvom landet vel og mærke ikke selv producerer vacciner. Det eneste der kom ud af den tur var at den socialdemokratiske statsminister skulle en tur i selvisolation.

Venstre har en langt bedre plan end at rejse rundt på må og få. Vi har nemlig en rigtig plan for at få gang i Danmark igen og hverdagen tilbage. 

For det første skal vi have skolebørnene tilbage i skole og ikke blot nogle få timer udendørs. For det andet så skal Danmark åbnes helt op igen, når alle over 50 år er vaccineret. 

Sker der smitteudbrud, så må vi lukke ned lokalt, men det skal være slut med at lukke hele Danmark ned, fordi smitten er høj i Voldsmose. 

Endelig så skal vi have gang i dansk økonomi igen ved hjælp af en solid vækstplan. Mange af vores virksomheder og mindre selvstændige er langt ude i tovene efter måneder uden indtjening og en udbetaling af hjælpepakkerne der lader vente på sig. 

Vi skal have kasseapparaterne til at rulle igen, men det kræver at vi kan se lys for enden af tunnelen. Danskerne er ved at blive vaccineret og Venstre har en plan, så hvad venter regeringen på? 

LÆRERUDDANNELSEN TIL SVENDBORG, FREMAD!

Da Venstre havde regeringsansvaret flyttede vi statslige arbejdspladser ud af København. Her på Fyn blev det både til Miljøstyrelsen i Odense,  Svendborg fik skattearbejdspladser  og vi reddede SKAT i Svendborg, som den daværende S-ledede regering ville nedlægge.  Også dele af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Forskning og Uddannelse blev flyttet til Svendborg. Klare blå resultater.

Nu er flyttebilerne gået i stå og regeringen har absolut ingen ambitioner på det her område. Vi vil i modsætning til regeringen vækst og udvikling i hele Danmark. Derfor vil Venstre ikke blot hvile på fortidens bedrifter, vi vil meget mere og derfor også udflytte uddannelsespladser. Her er det helt oplagt, at få en læreruddannelse til Svendborg. Der skal bruges skolelærere i hele landet. Jeg har læst, at også regeringen har tanker om oprettelse af uddannelsespladser relevante steder. Det er jo fint, så lad os komme i gang. Regeringen sidder på magten og apparatet.

Forslaget om læreruddannelse eller andre uddannelsespladser til Svendborg ligger på bordet. De fleste er for forslaget, stort set ingen imod, så vi har en klar forventning om, ja krav om, at regeringen med sin initiativret spiller ud med et konkret forslag og sikrer flere uddannelsespladser til Svendborg.

Skruet rigtigt sammen med godt kvalitets- og aktivitetsindhold, kan nye uddannelsespladser i Svendborg samlet styrke uddannelsesmulighederne på Fyn og øerne og gøre det endnu mere attraktivt for flere unge på hele Fyn og øerne, at søge optagelse, og samtidig også være attraktivt for andre uden for Fyn at søge ind på. Det samarbejder vi i Venstre gerne om, men det kræver at regeringen med sin initiativret spiller ud. Vi forventer og kræver, at regeringen spiller ud med flere uddannelsespladser til Svendborg. 

Det er tid til at rykke fremad!

Stadig meget at gøre

Der er dog stadig masser af problemer, som skal løses. Under den nuværende regering har Region Sjælland tabt over 4.200 arbejdspladser. Ingen andre regioner er blevet så hårdt ramt.

I Ringsted har slagteriet meget vanskelige kår. Der er simpelthen for få slagtesvin på Sjælland. I Danmark har vi langt mere restriktive regler end EU kræver. Det skal vi have lavet om på. Vi skal sikre, at vores landmænd ikke bliver stillet dårligere end vores nabolande.

Klare v-budskaber

God stemning og klare budskaber fra Venstre’s sommergruppemøde. Vi går efter bolden, tage ansvar og bidrage stærkt til at løse de store udfordringer Danmark står overfor. Opgaverne står i kø.

Der er alt for lidt fokus på det vi i Danmark skal leve af i fremtiden.

Arbejdspladser, vækst, udvikling, rammerne for at drive erhverv og beskæftigelse skal sikres og udvikles.

Coronaen har slået et hul i den stærke danske økonomi, som vi efterlod ved regeringsskiftet. Der skal igen styr på økonomien i den kommende finanslov.

Vi skal have en stram og konsekvent udlændingepolitik. S-regeringens lempelser skal rulles tilbage. F.eks. har S-regeringen hævet ydelserne til ledige udlændinge i Danmark og S vil fjerne kontanthjælpsloftet, som vi indførte.

Politiforhandlingerne starter nu. I Venstre vil vi arbejde for flere betjente og mere materiel, herunder flere politibiler, så borgerne kan betjenes tæt på. Grov vold, vandvidskørsel, indbrud, cykeltyverier mv. skal opklares og trygheden sikres.

Alle partier er grønne i dag. Det er vi også i Venstre. Derfor skal der arbejdes målrettet for at udvikle fremtidens nye grønne løsninger, også i eksportmæssigt øjemed.

Fødevaresektoren og landbruget gør det godt. Også under coronakrisen er der sikret gode stabile fødevareforsyninger. Landbruget skal ikke drives ud af landet som nogle vil, men tværtimod fortsat videreudvikles med produktion af fremtidens bæredygtige fødevarer som forbrugerne efterspørger.